duminică, 22 iulie 2018

Câte reflecții nu se cuprind în fața acestui sfârșitFii într-atât de bun cu tine încât nu lăsa răutățile oamenilor să-ți atingă sufletul. Dacă te-ai născut cu această virtute, bunătatea, află că ești un om bogat. Nu lăsa răutatea, afurisenia, zgârcenia, invidia și viclenia să ți-o fure. Bunătatea este un simț (un sentiment) pozitiv cu care te naști sau o caracteristică pe care o poți dobândi pe parcursul vieții. Fii atât de bun cu tine încât să nu lași pe nimeni să te rănească, să îți fure pacea inimii, să îți creeze fel de fel de complexe şi să îți taie aripile. Fii atât de bun cu tine încât să te preţuiești mai presus de orice părere negativă, de orice judecată şi de orice atac împotriva ta. 

Bunătatea și dragostea nu sunt atribute ale inteligenței.
Sunt oameni inteligenți, care au acces la informații tot timpul, cu toate astea în viața lor primează eul. Ei știu ce înseamnă a fi bun, ba chiar folosesc acest lucru în interes personal pentru a obține anumite lucruri. De multe ori acesti oameni fac aceste lucruri fie din propria răutate sau fie pentru că alții s-au purtat la fel cu ei cândva. Sunt oameni care au acumulat frustrări de-a lungul timpului și orbiți parcă de răutate procedează la fel cu ceilalți. 

Pentru acumularea experiențelor de acest gen, o soloutie ar fi analiza proprie a gândurilor și a comportamentelor. De asemenea foarte importanta este conștientizarea a ceea ce se întâmplă cu sinele, după care urmează acceptarea și schimbarea comportamentului.

Să fim buni unii cu ceilalți cât mai suntem oameni pe pământ. Fii tu însuți, crede în bunătate și ea va veni. 


Imagine: Trilulilu 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu