joi, 24 noiembrie 2016

4 Locuri frumoase de văzut neapărat în ROMA


"Dacă ai venit în ROMA și nu ai văzut Vaticanul sau Colosseumul, ai venit degeaba!"
 Acest lucru l-am auzit de două ori în puținul timp cât am stat în Roma: o dată de la un ospătar libanez stabilit în Italia și o dată de la recepționera hotelului. 

Normal, de asta am și venit! (ar spune românul) Nu mi-am făcut griji, aveam lângă mine cel mai bun ghid turistic, soțul meu Alex Pascariu, care și-a făcut traseul pe zile încă de acasă. Ăsta este un lucru pe care l-am admirat la el încă de când ne-am cunsocut. De ce? ...pentru că eu sunt mai aeriană de fel și nu am nici o treabă cu orientarea în spațiu.  

Așa, să revenim la mica noastră excursie, care a durat patru zile la pas și trei nopți de somn adânc. Anul acesta am ales pentru prima dată să mergem în excursie împreună cu părinții. Interesant, memorabil, palpitant. Recomand! Nu, nu excursie cu părinții, recomand site-ul wizztours.com pentru oferte de trei, patru nopți sau câte vă doriți, excursii cu plecări din Iași cu avionul, cazare și mic dejun. (luate cu 3, 4 luni înainte, mult mai convenabil)

Prima seară după ce am mâncat, am plecat nerăbdători către Fontana di Trevi.
Un loc la care m-am gândit mult, un vis împlinit, un loc magic!A doua zi a fost dedicată în mare parte Vaticanului, pentru că știam că ne va lua ceva timp. Noi am luat un ghid și am parcurs totul în aproximativ 4 ore. Prin urmare, dacă vrei să nu stai la rând, să pierzi timp, ca apoi să stai la alte rânduri și mai apoi să te trezești câ nu știi de unde să începi -pentru că Vaticanul este foarte mare- recomand ghidul. Într-adevăr este mai ieftin biletul dacă stai la rând, dar pierzi mai mult timp și nici nu înțelegi nimic și ar fi păcat să mergi la Vatican și să nu afli câte puțin din istoria lui. 12 euro dacă stai la rând, 40 de euro cu ghid și fără stat la cozi imense, plus cască și un tur de trei ore, plus timp liber de făcut poze și plimbat. Am rămas impresionată de statuia lui Michel Angelo "Fecioara Maria cu Iisus în brațe" (mai ales că citisem despre ea în cartea "Michelangelo" scrisă de Irving Stone) și totodată am savurat fiecare colțișor de artă! Am plecat acasă cu un bagaj informațional, cu imagini și locuri, care îmi vor rămâne pentru toata viața în suflet, unde aș vrea să revin peste ceva ani. Biserica Sfântul Petru (Bazilica San Pietro) este impresionantă și se găsește în Cetatea Vaticanului. În interiorul ei se află peste 100 de morminte, iar cele mai multe din ele, 91 la număr se găsesc în grotele de sub edificiu. Unele dintre cele mai importante lucrări din biserică sunt "Pieta" de Michelangelo, altarul papal de Bernini, Tronul Sfântului Petru tot de Bernini și Monumentul Stuarzilor de către Canova. 


La fel recomand vizitarea Colosseumului și a dealului Palatin împreună cu un ghid. Vei rămâne fascinat de istoria acestora. Despre cum își petreceau romanii timpul. Mâncau, dormeau, socializau, și vizionau "spectacole" (lupte) între oameni, între oameni și animale. Ăsta era modul lor de viață pe atunci.


În rest ne-am lăsat duși de val de frumusețile Romei, ne-am plimbat și am mâncat cea mai bună înghețată specifică Italiei. 😊


Fotografii:

Contact:
florinapascariu5@gmail.com

Folow me on: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu